Щодо утворення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та ПАТ «Центренерго»

Кабінет міністрів України розпорядженням від 5 жовтня 2020 р. № 1215 погодив утворення енергетичної компанії шляхом об’єднання ПАТ «Центренерго» з державним шахтами, а також схвалив план щодо утворення нового акціонерного товариства.

Згідно з Планом до 31 грудня 2020 року Міненерго та Фонд державного майна мають визначити перелік шахт, майно яких може бути внесено до статутного капіталу акціонерного товариства, що буде утворено.

До 7 жовтня 2020 року Фонд держмайна має розірвати договір оренди з ТОВ «ДТЕК Допропіллявугілля» від 22.12.2010 з відмовою орендаря від права отримання компенсації всіх невід’ємних поліпшень, виконаних під час дії договору оренди.

До 25 січня 2021 року має відбутися передача рухомого майна ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» у власність держави, яке необхідне для вугледобувної діяльності згідно з переліком, визначеним комісією, у спосіб, визначений законодавством. Оціночна вартість майна визначається незалежним оцінювачем з відповідною рецензією Фонду державного майна.

До 31 березня 2021 року Фонд держмайна надає Кабміну проєкт рішення щодо утворення акціонерного товариства, до статутного капіталу якого передаються корпоративні права ПАТ «Центренерго» та майно вугледобувних підприємств (шахт) згідно з переліком, визначеним комісією.

Може зацікавити