Світовий банк рекомендує відкласти запуск нового ринку електроенергії

Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови вважає за необхідне виділити більше часу для створення необхідних умов для функціонування ринку електроенергії.

«Україна не буде готова до відкриття ринку електроенергії з 1 липня. На наш погляд, на це потрібно виділити більше часу для створення необхідних умов для функціонування ринку. Цих умов зараз немає, і українці від цього в першу чергу постраждають», - сказала Сату Кахконен на прес-конференції.

У зв'язку з цим директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови рекомендувала владі України підготувати детальний план дій, необхідних для запуску цього ринку.

«Ми рекомендуємо підготувати дуже детальний план, де будуть прописані тимчасові рамки для запуску ринку електроенергії, щоб ми не опинилися в ситуації, коли ми прострочили запуск ринку», - додала вона.

Як відомо в.о. голови Комітету Верховної Ради з питань ПЕК Олександр Домбровський та голова підкомітету з питань електроенергетики та транспортування енергії Комітету Верховної Ради з питань ПЕК Лев Підлісецький зареєстрували законопроект про внесення змін до статті 9-1 Закону України «Про альтернативні джерела енергії» та «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про ринок електричної енергії», який передбачає перенесення впровадження нового ринку електроенергії на 3 місяці і гарантії «зеленого» тарифу домашнім наземним СЕС.

Автори законопроекту пропонують не пізніше ніж з 1 серпня 2019 року учасникам ринку, крім споживачів, здійснювати операції купівлі-продажу електричної енергії на відповідних сегментах нового ринку електричної енергії в тестовому режимі, відповідно до нормативно-правових актів, що регулюють впровадження цього закону, та порядку здійснення тестових операцій на ринку електричної енергії

Кількома днями раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про неможливість перенесення запуску нового ринку електроенергії з 1 липня на іншу дату.

УНІАН

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень