Фінансування комплексних проектів з підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків у межах програми «Енергодім»

Статутний капітал Фонду енергоефективності збільшено до понад 2,8 млрд гривень

Уряд виділив 100 млн гривень з державного бюджету на збільшення статутного капіталу Фонду енергоефективності і таким чином збільшив його до понад 2,8 млрд гривень. Кошти будуть спрямовані на фінансування комплексних проектів з підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків у межах програми «Енергодім». Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України.

Про це повідомив перший заступник Міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський.

«Проекти, профінансовані за рахунок цих коштів, дозволять відчутно зменшити витрати мешканців будинків на оплату житлово-комунальних послуг. Адже середній розмір економії енергії після реалізації комплексних проектів Фонду енергоефективності становить понад 30%. Крім того, це стане позитивним сигналом для європейських партнерів, адже вчергове підтвердить виконання Україною взятих зобов’язань», – наголосив Василь Лозинський.

Зазначимо, програма Фонду енергоефективності «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках, де створені ОСББ. Завдяки участі у програмі ОСББ отримають відшкодування витрат на енергомодернізацію свого будинку, компенсацію витрат до 60-70% на роботи, матеріали та обладнання залежно від Пакета заходів з енергоефективності.

Урядовий портал

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
GreenExpo 2024