Електроважмаш ліквідує заборгованість з заробітної плати

Завод «Електроважмаш»ДП «Завод «Електроважмаш» виплатив працівникам 100% заробітної плати за грудень 2020 року в сумі 20 млн грн і 100% за січень 2021-го в сумі 22 млн грн. Тож на сьогодні підприємство немає простроченої заборгованості по зарплаті.

Крім того, звільненим працівникам виплачена заборгованість у сумі 4 млн грн. Залишок заборгованості їм буде погашено до 12 березня 2021 року.

«Джерело коштів для погашення поточних затримок із заробітної плати знайдено. Ми знаходимося на фінальному етапі виведення Електроважмаш з кризи, уже невдовзі подібні проблеми у підприємства назавжди зникнуть», — зазначив в.о. Генерального директора Електроважмаш Артем Кравець.

Наразі на Електроважмаші реалізується комплексна програма фінансового оздоровлення. Менеджменту підприємства вже вдалося реструктуризувати частину проблемних заборгованостей, накопичених попереднім керівництвом Електроважмашу, тривають перемовини щодо реструктуризації інших боргів.

Так, найближчим часом Електроважмаш отримає 300 млн грн від реструктуризації заборгованостей, а також оплат від експортних поставок продукції. Понад 300 млн грн також складе сума індексації за контрактом з Укргідроенерго, наразі документи знаходяться в ЄБРР, що фінансує програму оновлення гідроелектростанцій.

Нещодавно на Канівській ГЕС було введено в експлуатацію агрегат виробництва Електроважмашу, сума контракту складає 50 млн грн.

Уперше за 5 років Електроважмаш проходить сертифікацію Укрзалізниці для участі в програмах модернізації та оновлення рухомого складу.

Подальшими кроками оздоровлення Електроважмашу стане інтенсифікація темпів модернізації виробничих потужностей, а також розширення присутності підприємства на світових ринках.

ДП «Завод «Електроважмаш»

Може зацікавити

Грєховодов Олександр Миколайович