Кабміном внесено зміни до Положення про ПСО та Порядок проведення електронних аукціонів

Кабінет Міністрів України постановляє внести до постанов від 5 червня 2019 р. № 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії» і № 499 «Про затвердження Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами та Порядку відбору організаторів електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами» такі зміни.

Виключено підпункт 3 пункту 10 Положення про покладення спеціальних обов’язків:

Виробники електричної енергії зобов’язані здійснювати продаж до 5 % прогнозного обсягу відпуску електричної енергії на атомних електростанціях, що затверджений у прогнозному балансі об’єднаної енергетичної системи України на відповідний місяць за двосторонніми договорами на спеціальних сесіях електронних аукціонів.

У новій редакції у Порядку проведення електронних аукціонів підпункт 23 пункту 3:

Стандартні умови виконання – умови відпуску та відбору електричної енергії, якими є:
23) графік продажу - години доби за рівнем навантаження протягом доби, в які здійснюється виконання двосторонніх договорів (BASE - виконання протягом 24 годин на добу; OFFPEAK - виконання з 0.00 до 7.00 і з 22.00 до 24.00 в робочі дні, а також з 0.00 до 24.00 у вихідні; PEAK - виконання з 7.00 до 22.00 в робочі дні).

Інші зміни відповідно до Постанови від 03.03.2021 № 182

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»