EU4Energy допомагатиме Україні впровадити Регламент ЄС про цілісність та прозорість оптового ринку енергії

Energy CommunityEU4Energy Governance розпочав проект технічної допомоги Україні у транспонуванні Регламенту (ЄС) 1227/2011 про цілісність та прозорість оптового ринку енергії (REMIT). Регламент визначає основу для виявлення та покарання інсайдерської торгівлі та маніпулювання ринком на оптових ринках енергії в Європі.

Загальна мета проекту – покращити існуюче законодавче та регуляторне середовище енергетичного сектору України шляхом його гармонізації з  найкращими практиками ЄС. Експерти працюватимуть над розробкою змін до Закону про створення національного регулюючого органу енергетики, Закону про ринок електроенергії та інших нормативно-правових актів України. Повний переклад Регламенту REMIT дозволить справедливим і конкурентним оптовим цінам на енергію, що дозволить енергетичному ринку ефективно функціонувати на користь споживачів і промисловості.

Ініціатива EU4Energy охоплює підтримку ЄС щодо поліпшення енергопостачання, безпеки та зв’язку, а також сприяння енергоефективності та використанню відновлюваних джерел енергії у східних країнах-партнерах: Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. Це відбувається завдяки фінансуванню проектів та програм, які допомагають реформувати енергетичні ринки та зменшити національну енергозалежність та споживання. В довгостроковій перспективі це робить енергопостачання надійнішим, прозорішим та доступнішим, тим самим зменшуючи бідність за енергію та енергетичні рахунки як для громадян, так і для приватного сектору.

Energy Community

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень