Єврокомісія заявила про готовність бути посередником у газовій суперечці між Україною та РФ

The European UnionЄвропейська Комісія заявила про готовність брати участь та виступати посередником у процесі з врегулювання газової ситуації між Україною та Росією. Про це заявив віце-президента Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович, повідомляє Mind.

«Європейська комісія готова брати участь і виступати посередником у тристоронньому процесі, який в минулому довів свою ефективність у подоланні розбіжностей між сторонами. Через складність і делікатність цього питання, ми будемо продовжувати вивчати можливості такого процесу в двосторонньому порядку.

Віце-президента проінформували стосовно заяви «Газпрома» про розірвання контрактів із «Нафтогазом. У відповідь на це Шевчович закликав обидві сторони знайти задовільне вирішення цього питання.

«Україна і Росія підтвердили свою готовність залишатися в тісному контакті з Європейською Комісією. Я буду уважно стежити за ситуацією, щоб переконатися, щоб була постійна гарантія транзиту російського газу через Україну в ЄС, оскільки це залишається нашим пріоритетом», – йдеться в повідомленні.

Разом з цим повідомляється, що всі  існуючі зобов'язання щодо постачання і транзиту газу до ЄС дотримуються.

Раніше повідомлялось, що Україна направила Європейському союзу ноту про застосування механізму попередження кризових ситуацій в енергетиці та ініціювала тристоронні переговори у форматі Україна – ЄС – Росія щодо забезпечення стабільності поставок газу російським «Газпромом» в Україну і ЄС.

Може зацікавити