Структурні зміни в ПЕК

КМУ«За дорученням президента, управління Енергоатомом, Укргідроенерго, Нижньодністровської ГЕС і трьома теплоелектроцентралями [Теплоелектроцентраль-2 «Есхар», Калуська Теплоелектроцентраль-нова, Лисичанська теплоелектроцентраль] переходить безпосередньо до Кабінету міністрів», - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, повідомляє УНІАН.

Раніше зазначені компанії перебували в управлінні Міністерства енергетики.

Водночас Шмигаль доручив Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Міністерству енергетики розробити рішення про передачу в управління Міністерству енергетики державних компаній: Укренерго, Магістральні газопроводи України, Оператор ринку.

Довідково
В рамках Третього енергетичного пакету ЄС і взятих на себе Україною зобов'язань при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС, необхідно розділити функції постачальників і операторів системи розподілу.
Відповідно, уряд зобов'язаний передати в управління різним відомствам постачальників електричної енергії та оператора системи розподілу, а також постачальників природного газу та оператора, що здійснює діяльність з його транспортування.

Може зацікавити