Продовжено контракт з Андрієм Коболєвим

Андрій КоболєвКабмін розпорядженням від 20.03.2019 №161 продовжив строк повноважень голови правління НАК «Нафтогаз України» Коболєва А. В. по 22 березня 2020 року.

У розпорядженні Кабмін прописав основні очікувані показники роботи голови компанії, а саме:

  • реалізація Компанією (її дочірніми підприємствами) до 1 січня 2020 р. відокремлення діяльності з транспортування природного газу відповідно до моделі, обраної згідно з пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 1 липня 2016 р. № 496 «Про відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу» у спосіб, визначений Кабінетом Міністрів України;
  • забезпечення видобутку Компанією (її дочірніми підприємствами) до 1 січня 2020 р. не менш як 18,2 млрд куб. метрів природного газу, а також реалізації в межах повноважень інших очікуваних результатів діяльності Компанії відповідно до основних засад здійснення державної власності щодо публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 р. № 351;
  • забезпечення транзиту природного газу через українську газотранспортну систему до держав — членів Європейського Союзу після 1 січня 2020 р., зокрема шляхом створення необхідних юридичних та технічних передумов.

Невиконання (неналежне виконання) основних очікуваних показників роботи голови правління Компанії є підставою для прийняття загальними зборами рішення про дострокове припинення його повноважень.

Може зацікавити

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк