ФДМУ отримав підстави для подовження терміну продажу Центренерго за попередньою ціною

ЦентренергоВ Україні змінилася методика оцінки майна державних та комунальних підприємств у рамках приватизації, перетворення в акціонерні товариства, відчуження держмайна та викупу. Відповідна постанова Уряду від 20.02.2019 року № 224 набула чинності 20 березня.

Згідно з методикою, визначається розмір статутного капіталу АТ, що утворюється в процесі приватизації (корпоратизації, перетворення), та розмір збитків, які призвели до завдання майнової шкоди.

Підготовчий етап до оцінки полягає в інвентаризації майна (у разі необхідності), аудиту (у разі необхідності), відбору суб’єкта оціночної діяльності – суб’єкта господарювання (у разі проведення незалежної оцінки), збору вихідних даних, необхідних для проведення незалежної (стандартизованої) оцінки майна.

Акт оцінки майна, складений для цілей визначення розміру статутного капіталу акціонерного товариства або для цілей приватизації пакета акцій, дійсний протягом 18 місяців після дати оцінки (було 12).

Строк дії висновку про вартість державного (комунального) об’єкта приватизації, складеного для цілей приватизації та затвердженого до набрання чинності цією Методикою, підлягає продовженню з урахуванням строків, визначених цією Методикою, шляхом видання відповідного наказу.

Оновлена методика дає ФДМУ можливість подовжити термін дії оцінки пакету акцій Центренерго і провести повторний конкурс з його продажу в пізніші строки.

За темою:

Приватизацією Центренерго зацікавилися п'ять компаній
Фонд держмайна розпочав підготовку до приватизації Центренерго
Процеси, які впливають на приватизацію ПАТ «Центренерго»
Плани ФДМУ щодо енергетичних об’єктів

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів
Процедура приєднання газотурбінних або газопоршневих установок до ГРМ