У ФРН розпочав роботу ще один LNG-термінал

У ФРН розпочав роботу ще один LNG-термінал

У місті Лубмін, яке розташоване на сході Німеччини, розпочав роботу другий в країні LNG-термінал для приймання скрапленого природного газу.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на Tagesschau.

LNG-термінал розташований на спеціальному судні, яке приймає зріджений газ, конвертує його та подає на внутрішній ринок. На відміну від першого LNG-терміналу у Вільгельмсхафені, який був зафрахтований урядом Німеччини, об'єкт у Любміні на Балтійському морі експлуатується виключно приватним сектором.

Оператором термінала в Любміні буде компанія Deutsche Regas, яка отримала ліцензію на експлуатацію від міністра навколишнього середовища Тілль Бакхаус. 

Основним призначенням термінала є постачання на схід Німеччини до 5,2 млрд кубометрів природного газу щорічно. Для порівняння, лише через «Північний потік-1» у 2021 році пройшло майже 60 млрд кубометрів газу.

Канцлер Олаф Шольц, який був присутній на відкриті, відзначив, що Німеччина проходить цю зиму без дефіциту газу та економічної кризи.

11 січня у Німеччині розпочав роботу перший імпортний термінал скрапленого природного газу на узбережжі Північного моря в місті Вільгельмсгафен.

Загалом Німеччина хоче покрити близько третини свого поточного попиту на газ за рахунок плавучих LNG-терміналів взимку 2023/24 року. Третій термінал у Брунсбюттелі в Шлезвіг-Гольштейні буде відкрито найближчим часом. 

Може зацікавити

В Європі занепокоєнні зростанням імпорту російського скрапленого природного газу
НОВИНИ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ФРОНТУ ВІД ГС «ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА АССАМБЛЕЯ»
Введено в експлуатацію четвертий агрегат Дністровської ГАЕС