ПАТ «Магістральні газопроводи України» внесено до переліку об’єктів права державної власності

Магістральні газопроводи УкраїниУряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 19 липня.

Законодавчим актом вносяться зміни до додатка 1 Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Документ спрямований на забезпечення належної ідентифікації ПАТ «Магістральні газопроводи України» у переліку об’ектів права державної власності, що не підлягають приватизації, затвердженому вищезазначеним Законом.

Статтею 5 Закону України «Про приватизацію державного майна» nередбачено, що приватизації не підлягають об’єкти, що мають загальнодержавне значення, а саме: магістральні нафто- і газопроводи та магістральний трубопровідний транспорт, що обслуговують потреби держави в цілому, підземні нафто- та газосховища.

Метою діяльності ПАТ «Магістральні газопроводи України» відповідно до статуту є забезпечення безперебійного транспортування природного газу магістральними газопроводами ефективної експлуатації, управління об’єктами магістрального трубопровідного транспорту та розвитку rазотранспортної системи.

Ініціатором та розробником Законопроекту є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Довідка
Постановою Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2016 року № 801 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Магістральні газопроводи України» утворено ПАТ«МГУ», 100 відсотків акцій якого належить державі і повноваження з управління корпоративними правами держави у статутному капіталі якого здійснює Міністерство енергетики та вугільної промисловості, з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу при реструктуризації публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».
За результатами приватного розміщення акцій постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 року № 837 «Питання публічного акціонерного товариства «Магістральні газопроводи України» засновано ПАТ «МГУ» та затверджено статут товариства.

За темою:

Новий оператор ГТС розпочне повноцінно функціонувати у першому кварталі 2018 року

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів