Магістральні газопроводи України отримали Наглядову раду

Магістральні газопроводи УкраїниВідповідний наказ підписав Міністр енергетики та вугільної промисловості Україні Ігор Насалик.

Незалежна наглядова рада буде складатися з семи членів, чотири з яких є незалежними директорами та репрезентують компетенції операційної ефективності, регуляторної політики, стратегії та розвитку бізнесу, конкурентного ринку газу та ризик менеджменту.

Ігор Насалик підкреслив професійний рівень Наглядової Ради, зазначивши: «Наглядова рада МГУ створена згідно найкращих світових стандартів та вимог. Впевнений, що за рахунок балансу компетенції Наглядова Рада зможе забезпечити виконання пріоритетних завдань, серед яких: завершення процедури анбандлінгу, робота з майбутнім європейським партнером для ГТС та розробка стратегії розвитку МГУ».

Незалежними директорами призначені: Фабріс Нуайлан (Fabrice Noilhan), старший віце-президент французької енергокомпанії EDF, відповідальний за газовий дивізіон, який також працював раніше у Міністерстві енергетики Франції; Ян Чадам (Jan Chadam), колишній голова правління польського оператора газотранспортної системи Gaz-System (2009-2015) та LNG оператора Polskie LNG (2015-2017); Вольтер Больтц (Walter Boltz), колишній віце-голова ради директорів Agency for the Cooperation of Energy Regulators (2010-2016) та колишній керівник австрійського енергорегулятора Energie-Control (2001-2015); Карина Лучинкіна (Karina Luchinkina), яка відповідала в PwС UK за трансформаційні проекти та впровадження корпоративного управління (1998-2017). Представниками держави в Наглядовій раді призначені Костянтин Мар’євич та Адомас Аудіцкас.

Для досягнення цього результату конкурсною комісією була залучена міжнародна хэдхантингова компанія Odgers Berndtson Ukraine, що супроводжувала процес та відповідала за глобальний пошук кандидатів на посади незалежних директорів.

Роман Бондар, керуючий партнер Odgers Berndtson Ukraine наголосив, що: «Приємно бачити таку високу якість роботи команди Міністерства с точки зору прозорості та впровадження найкращих світових практик в процес відбору членів наглядових рад. Я вважаю, що продемонстрований формат роботи має бути взятий за основу іншими Міністерствами при проведенні інших конкурсів».

Міжнародні спостерігачі, серед яких були представники EBRD, World Bank, Energy Community, EU Delecation також відзначили високий рівень прозорості та загальний рівень кандидатів, що приймали участь у процесі відбору.

Міненерговугілля

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів