ПФК «МАСТ-ІПРА»: Підсумки-2017

МАСТ-ІПРАСьогодні ми робимо підсумки року, що минає і обговорюємо плани року майбутнього.
У щоденній рутині відчуття досягнень трохи змазується, адже не встигнеш відчути смак перемоги від одного завершеного проекту, як в спину тебе вже підганяє інший.
Тому сьогодні ми чесно дозволимо собі прибувати в ейфорії і сказати собі-улюбленим про те, які ж ми молодці!
Отже в хронологічному порядку: У 2017 МИ:

  • Взяли участь у реалізації будівництва нового котла для компанії Philip Morris. Цей котел було виготовлено на нашому виробничому підприємстві «Харківський котельно-механічний завод». Котел в газощільному виконанні, відповідає всім сучасним досягненням в котлобудуванні і володіє високими екологічними показниками. Даний проект був затребуваний в компанії Philip Morris з метою знизити собівартість продукції, що випускається за рахунок зниження паливної складової: при заміщенні дорогого природного газу та переходу на поновлюване паливо, а саме - пелети лушпиння соняшника.
  • Перевели два блоки Зміївської ТЕС (по 200 МВТ кожний) з дефіцитного антрациту на газове вугілля українського видобутку. На сьогоднішній день блоки №2 та №5 Зміївської Станції успішно працюють. А сама ТЕС і виконує свої зобов'язання з постачання теплової та електроенергії Харківському регіону та смт Слобожанське (15 тис. мешканців).
    Крім того проект забезпечив: надійну експлуатацію енергоблоків у штатних, пускових, зупиночних і аварійних режимах; підвищив ефективність роботи енергоблоків за рахунок більш якісного спалювання вугілля та забезпечив збереження робочих місць після вимушеного простою ТЕС. Усі роботи по проекту було виконано силами українських підприємств, що виключає залежність від імпорту обладнання та послуг у процесі експлуатації, а також сервісного обслуговування.
  • Виконали технічне переоснащення блоків №7 та №8 (потужністю 150 МВТ) ДТЕК Придніпровська ТЕС. Зараз блоки працюють, несуть навантаження і забезпечують опалення понад 100 000 мешканців міста Дніпро. Цей проект допоміг не тільки вчасно підготуватись до початку опалювального сезону , але й знизити екологічне навантаження на місто та підвищити енергобезпеку України. Частину систем подачі вугілля ми переобладнали для нового сорту, просушування палива роблять не гарячим повітрям, а димовими газами енергоблоку, в яких кисню майже немає: це і економія, і мінімізація ризику пожежі. Перевести один енергоблок на інше паливо можна за 8 місяців. Ми впоралися удвічі швидше!
  • Впровадили новий водогрійний котел для потужного комплексу Позняки Київенерго. Один такий водогрійний котел може забезпечувати теплом протягом тривалого часу величезний мікрорайон населенням близько 30-50 тисяч осіб. Цей проект забезпечив безаварійне входження до опалювального сезону, надійне енергопостачання мікрорайону Позняки Києва, і значне (116 МВт) збільшення теплової потужності районної котельні в умовах прогресуючої забудови району.
    Сучасний котел в газоплотному виконанні, розроблений нашими інженерами спеціально для роботи з високими екологічними показниками, що відповідають вимогам європейських екологічних нормативів по викидах в навколишнє середовище. Котел виготовлений на виробничій базі Харківського котельно-механічного заводу і змонтований в партнерстві з ТММ-Енергобуд.
  • Виробили та відвантажили у Францію котельне обладнання. Фахівці нашого Харківського Котельно-механічного заводу виготовили мембранні екрани стін топок двох водогрійних котлів (тепловою потужністю 17МВт і робочим тиском 8 бар) на замовлення та згідно з проектом французької компанії «Leroux & Lotz Technologies». Це обладнання призначене для роботи на відходах деревини категорії В і буде введено в експлуатацію в опалювальній системі міста Ліон, Франція. Це перше котельне обладнання, що було виготовлено нами для західної Європи, а також перше обладнання, повністю виготовлене з європейських матеріалів та відповідно всім європейським нормам і стандартам якості.
  • А ще у 2017 році разом з Всеукраїнська Енергетична Асамблея ми створили дві потужних інформаційно-дискусійних платформи для українських енергетиків, влади та бізнесу: METAConference (Modern Energy Technologies Applied) 2017 та Open Energy Week 2017. У заходах взяли участь 953 особи - представники українських та міжнародних енергокомпаній, галузевих асоціацій, народні депутати, Міненерговугілля, виробників енергетичного обладнання, профільних експертів, вітчизняних ЗМІ.

Ми гарно попрацювали у 2017. Наступного року будемо робити удвічі більше! А зараз, готуємось до Новорічних Свят)))

ПФК «МАСТ-ІПРА»

Може зацікавити

Грєховодов Олександр Миколайович
Пропозиції з відновлення енергетики України від LIDER POLSKA