НКРЕКП затвердила зміни до Правил ринку, що врегульовують питання відшкодування невідпущеної електричної енергії ВДЕ

НКРЕКП затвердила зміни до Правил ринку, які визначають механізм відшкодування невідпущеної електричної енергії виробниками, що здійснюють продаж за «зеленим» тарифом або за аукціонною ціною, у разі виконання команди диспетчера на зменшення навантаження  та методику розрахунку обсягу невідпущеної електричної енергії виробником, який здійснює продаж електричної енергії за «зеленим» тарифом або за аукціонною ціною, у результаті виконання команд оператора системи передачі.

Відповідно до затверджених змін, зокрема визначено наступне:

  1. Розмір такого відшкодування дорівнює добутку «зеленого» тарифу або аукціонної ціни, що відповідає такому виробнику та обсягу невідпущеної електричної енергії, розрахованого відповідно до Методики, що є додатком 8 до Правил ринку.
  2. Методикою визначено еталонний метод, та у разі неможливості його застосування, розрахунковий метод.
  3. Розрахунок розміру відшкодування здійснюється виробником або іншим учасником ринку та перевіряється оператором системи передачі.
  4. У разі не повного виконання виробником, що здійснює продаж за «зеленим» тарифом або за аукціонною ціною, команди диспетчера на розвантаження, то такий виробник здійснює платіж за невідповідність виконання такої команди.

НКРЕКП

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень