Нафта дешевшає на зростанні геополітичного напруження

Нафта дешевшає на зростанні геополітичного напруження

Світові ціни на нафту знижуються в середу вранці на фоні зростаючого геополітичного напруження навколо Північної Кореї, а також на очікуванні трейдерами даних щодо запасів нафти в США від Міненерго країни, свідчать дані торгів.

Вартість жовтневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,42%, до 51,92 долара за барель. Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,33% - до 49,01 долара за барель.

Раніше агентство Ренхап передавало, що військові КНДР вивчають можливість нанесення ракетного удару по військових об’єктах США на острові Гуам у західній частині Тихого океану. На острові Гуам розташовані американська авіабаза Андерсен і військово-морська база Апра-Харбор. Зростання геополітичної напруженості знижує попит на ризикові активи, до яких належать нафта.

Трейдери також звертають увагу на дані Американського інституту нафти (API) про скорочення запасів нафти за тиждень в США. Згідно зі звітом API, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 4 серпня, скоротилися на 7,839 мільйона барелів, до 474,1 мільйонів барелів. Запаси бензину, навпаки, збільшилися на 1,529 мільйона барелів, дистилятів - на 157 тисяч барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі (Cushing) зросли на 319 тисяч барелів.

Пізніше аналітики також очікують даних про запаси від Міненерго США. Експерти очікують, що комерційні запаси нафти знизилися на 0,56%, або на 2,720 мільйона барелів, до 479,18 мільйона барелів.

За інф. УНІАН

Може зацікавити

Укрнафта запрошує партнерів до співпраці
Окупанти неодноразово обстрілювали Кременчуцький НПЗ, випустивши по ньому більше 30 ракет різного типу
Україна призупинила транзит російської нафти до Угорщини