ДТЕК Нафтогаз сконцентрував 75% акцій Нафтогазвидобування

ДТЕК Нафтогаз придбав додаткові 15% акцій ПрАТ «Нафтогазвидобування». Частка групи в найбільшому приватному газовидобувному підприємстві України збільшилася до 75%.

«ДТЕК Нафтогаз інвестував у розвиток Нафтогазвидобування понад 4 мільярди гривень. Ми виконали модернізацію ключових виробничих об'єктів і побудували нові. Із рядового підприємства Нафтогазвидобування стало лідером ринку за динамікою розвитку, використовуваними технологіями, кваліфікацією фахівців. Результатом стало збільшення видобутку природного газу в 3,2 рази, що є вагомим внеском в енергобезпеку країни. Ми маємо намір продовжувати розвивати Нафтогазвидобування, інвестуючи в освоєння надглибоких нафтогазових горизонтів – майбутнього українського газовидобування. Збільшення частки ДТЕК Нафтогаз в акціонерному капіталі підприємства – це свідчення нашої впевненості в перспективі підприємства і нафтогазової галузі України», – сказав генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.

У 2016 році обсяг видобутку газу Нафтогазвидобування перевищив 1,6 млрд куб. м, що на 25% більше показника попереднього року. Підприємство веде видобування природного газу і газового конденсату на Семиренківському і Мачухському родовищах у Полтавській області.

 

ДТЕК Нафтогаз

 

Може зацікавити