Безпека та ефективність атомної енергетики

Безпека та ефективність атомної енергетики

В Одеському національному політехнічному університеті відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Безпека та ефективність атомної енергетики», яка була присвячена 100-річчю із дня заснування ОНПУ.

У роботі конференції взяли участь близько 160 учасників: представники з 18 організацій, закладів та установ у сфері використання ядерної енергії; 6-ти провідних наукових установ Національної академії наук України; викладачі, аспіранти та студенти 3-х вітчизняних національних університетів – Одеського національного політехнічного університету, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та Національного університету «Львівська політехніка».

В роботі конференції прийняли участь представники Франції, Німеччини, Чеської республіки, Швеції, Норвегії, Туреччини та 3-х міжнародних організацій у сфері атомної енергетики.  

На конференції проведено обговорення стратегічних напрямків розвитку атомно-енергетичного комплексу України, перспективних шляхів вдосконалення ядерних технологій, підвищення ядерної та радіаційної безпеки, організації та планування ремонтного обслуговування та контролю роботи енергоблоків, вдосконалення розвитку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації персоналу підприємств ядерної енергетики України.

Відкрив конференцію ректор ОНПУ професор Г.О. Оборський, який підкреслив значення ядерної енергетики в сучасній Україні.

Учасниками конференції  заслухано та обговорено 46 доповідей, розглянуто 62 стендові презентації з актуальних питань безпеки, ефективності та подальшого розвитку атомної енергетики.

За темою:

Безпека та ефективність атомної енергетики

Може зацікавити