Польським енергетичним держкомпаніям слід об’єднатись після передачі вугільних активів

PGEПольським державним підприємствам електроенергетики PGE, Tauron і Enea слід об'єднатися в одну енергетичну групу відразу після передачі своїх вугільних активів державі, щоб підвищити свій інвестиційний потенціал.

Про це заявив генерального директора PGE Войчех Дабровські, повідомляє ExPro з посиланням на Reuters.

«Якщо відбудеться передача (вугільних активів державі), для Tauron і Enea буде сенс злитись з нами в одну енергетичну групу», - сказав він.

А якщо буде прийнято рішення виділити (вугільні) активи трьох згаданих компаній в одну окрему компанію: «То через дуже короткий час після цього або, можливо, одночасно буде прийнято рішення про об’єднання цих трьох енергетичних компаній», - зазначив Дабровські.

За даними Reuters, Польща - єдина країна ЄС, яка відмовляється взяти зобов’язання про кліматичну нейтральність до 2050 року, при цьому правляча партія «Закон і справедливість» (PiS) стверджує, що країні потрібно більше часу, щоб переключити свою економіку на джерела з нульовим рівнем викидів.

PGE є найбільшим виробником електроенергії в Польщі. До 2050 року компанія планує встановити близько 20 ГВт потужності від відновлюваних джерел енергії в порівнянні з нинішньою загальною потужністю близько 17 ГВт, в основному за рахунок вугільних активів.

Може зацікавити