Розслідування справи «Ротердам+» відновлено

Розслідування справи «Ротердам+» відновлено за рішенням Вищого Антикорупційного Суду, повідомляє ExPro з посиланням на НАБУ.

«Розслідування справи «Ротердам+» відновлено за рішенням ВАКС. Інформація про її нібито закриття не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні бюро.

Як відомо, детективи НАБУ під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та за допомоги СБУ повідомили 6 особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

Довідково
На початку березня 2016 р. НКРЕКП затвердила новий порядок формування оптової ринкової ціни, де було введено формулу «Роттердам+».
Відповідно до неї, ціна вугілля в тарифі на електроенергію, яка вироблялась на ТЕС формувалася на основі біржових цін на вугілля в Європі (в портах торгового базису «АРА» – Амстердам, Роттердам, Антверпен). НКРЕКП обґрунтовувала доцільність застосування формули тим, що це допоможе усунути ручне регулювання цін, зробить привабливим імпорт вугілля та дозволить накопичити достатню його кількість при відсутності поставок з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Може зацікавити

Умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електричної енергії