Виклики сьогодення та перспектива розвитку ДП «СхідГЗК»

Східний гірничо-збагачувальний комбінатНа цьому тижні виповнилося 100 днів, як очільником ДП «СхідГЗК» був призначений Антон Миколайович Бендик.

– Одне з першочергових завдань, яке ставлю перед собою, – заявив Антон Бендик, – своєчасна виплата заробітної плати. Можу сказати, що певне скорочення заборгованості відбулося, вдалося виплатити повністю кошти за вересень та скоротити заборгованість за жовтень на 55%. Цей процес триває, і треба виводити підприємство на рівень сталої та вчасної виплати зарплати. Крапку ставити рано. Гарантій не дає ніхто, умови співпраці з НАЕК «Енергоатом» дуже складні, не можна їх назвати конструктивними або дружніми. І це впливає не тільки на вчасну виплату заробітної плати, а й фінансовий стан підприємства в цілому.

– Стратегія нашого підприємства є невід’ємною частиною енергетичної стратегії України. Необхідно забезпечити в межах державної програми належне місце СхідГЗК відповідно до можливостей його розвитку. Акцентую увагу в першу чергу на запуску ствола «Головний» і подальшому будівництві та розвитку Новокостянтинівської шахти; на поетапному заміщенні видобутку внаслідок завершення експлуатації Ватутінського родовища та забезпеченні роботою фахівців Смолінської шахти; розробці Апрелівського родовища, державній підтримці модернізації виробництва. У Міністерстві енергетики триває розробка Стратегії розвитку атомної енергетики. ДП «СхідГЗК», як підприємство і урановидобувна галузь в одній особі, має посісти там відповідне місце зі своїми пріоритетами розвитку і належною фінансовою підтримкою з боку держави. Команда комбінату тісно працює з міністерством з тих напрямків, про які вже сказав, бо це єдиний шлях до ефективної роботи, – ділиться планами очільник ДП «СхідГЗК».

Читати інтерв’ю з Антоном Бендиком, в.о. генерального директора СхідГЗК

Може зацікавити

РАЕС завантажила першу партію палива Westinghouse