Держатомрегулювання: Підсумки та плани

16 лютого 2017 року відбувся публічний звіт Державної інспекції ядерного регулювання України. Фахівці Інспекції звітували про підсумки діяльності з регулювання ядерної та радіаційної безпеки у 2016 році, ділилися пріоритетними напрямами роботи на 2017 рік.

У 2016 році Держатомрегулюванням продовжувалась робота з реалізації Плану заходів щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Європейським Співтовариством з атомної енергії. Тривала діяльність з гармонізації вимог з безпеки АЕС відповідно референтних рівнів Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів (WENRA) з реакторної безпеки.

Протягом року Інспекція забезпечувала неухильний контроль за впровадження заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС. За позитивними результатами державної експертизи ЗППБ, було прийнято рішення щодо продовження термінів експлуатації першого та другого енергоблоків Запорізької АЕС. Наразі здійснюється оцінка документів, що були надані НАЕК «Енергоатом», які обґрунтовують можливість продовження термінів експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС й енергоблоку №3 Запорізької АЕС.

 

Подробиці на сайті Держатомрегулювання

 

Може зацікавити