Solarglass незабаром у Європі

Solarglass незабаром у Європі

Ілон Маск підтвердив наявність планів Tesla з розширення виробництва сонячних панелей в якості покрівельного матеріалу, які отримали торгову назву Solarglass. Конкретні терміни запуску продажів у Європі та Китаї будуть оголошені найближчим часом.

У жовтні минулого року Tesla вивела на ринок третє покоління сонячної черепиці, значно знизивши ціну для споживачів за рахунок оптимізації і швидшого встановлення. У порівняльних показниках вартість сонячних дахів Solar Roof V3 зменшилася на 40%.

Маск зазначає, що нарощування виробництва і встановлення сонячних дахів вимагає розширення штату персоналу. Інтерес до продукту величезний, але Tesla зможе запропонувати його тільки на тих ринках, де є сформовані бригади інсталяторів. У зв'язку з цим в кінці року в низки регіонів була організована кампанія по найму додаткових фахівців з укладання покрівлі.

За словами перших споживачів продукту, на установку сонячної даху досі йде майже два тижні, таким чином компанії потрібно серйозно попрацювати над скороченням часу технологічного процесу без втрати в якості.

Проведена робота дала плоди, і вже в січні Tesla анонсувала вихід зі своїми дахами на кілька нових ринків США, а на цьому тижні Маск вперше заявив про плани експансії на Європу і Китай. У той же час, незважаючи на докладені зусилля, Tesla досі навіть не наблизилася до планового показника в 1000 встановлень за тиждень.

Сонячна покрівля Тесла розроблена таким чином, щоб імітувати традиційну черепицю, яка тепер повинна служити не просто захистом від опадів, але генератором енергії.

До теперішнього часу, судячи з калькулятору на веб-сайті компанії, ціна сонячної даху Тесла потужністю 10 кВт для середньостатистичного американського будинку площею 185 м2 становить близько 42 500 доларів США (без урахування федеральних податкових пільг, що досягають 8550 доларів).

ЭкоТехника

Може зацікавити

GreenExpo 2024