Реконструкція підстанцій забезпечить рівень надійності та безпеки мережі вимогам ENTSO-E

НЕК «Укренерго»Укренерго розпочинає роботи з реконструкції шести підстанцій (ПС) у західному регіоні: 330 кВ «Івано-Франківськ», «Богородчани», «Рівне», «Ковель» та 220 кВ «Калуш» і «Борислав». Це дозволить підвищити надійність системи передачі регіону, зменшити технологічні втрати електроенергії, суттєво знизити експлуатаційні витрати та перевести підстанції на автоматизовану роботу з можливістю дистанційного управління з головного диспетчерського центру.

Проєкт є складовою комплексної програми автоматизації підстанцій, яка передбачає реконструкцію всіх підстанцій Укренерго з впровадженням автоматизованих систем керування технологічними процесами (АСКТП). Програма спрямована на підвищення надійності роботи системи електропередачі, створення технічної бази для впровадження технології smart grid у магістральних мережах, забезпечення рівня надійності та безпеки мережі відповідно до вимог ENTSO-E.

«Реконструкція зазначених підстанцій фінансується коштами Міжнародного банку реконструкції та розвитку в межах Другого проекту з передачі електроенергії. Варто відзначити, що це додатковий компонент проєкту, реалізація якого стала можливою за рахунок суттєвої економії коштів, досягнутої при проведенні міжнародних відкритих торгів по базовому обсягу проєкту. Загальна вартість реконструкції цих підстанцій  майже 60 млн євро», — прокоментував директор з інвестицій НЕК «Укренерго» Олег Павленко.

Завершити реконструкцію всіх шести підстанцій планується за 2,5 роки.

НЕК «Укренерго»

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні
Слідами енергетичних новин