Останні події не змінять євроінтеграційний курс Укренерго та реформи в компанії

«Останні події не змінять євроінтеграційний курс Укренерго та реформи в компанії», – відзначив В. Ковальчук під час зустрічі з представниками посольств G7 та міжнародними донорами.

14 липня Всеволод Ковальчук зустрівся з представниками міжнародних партнерів Укренерго – міжнародними фінансовими організаціями (Світовий Банк, ЄБРР, ЄІБ, KfW), посольств низки країн, в тому числі держав Великої Сімки та країн, компанії-резиденти яких фігурують у документах стосовно нещодавніх обшуків та слідчих дій Генеральної Прокуратури України щодо Укренерго.

В. Ковальчук детально розповів присутнім про ситуацію, що склалася, прояснивши можливі мотиви її виникнення та вибачився за те, що подібні епізоди мають негативний вплив на репутацію не лише Укренерго, але й усіх згаданих у документах компаній-партнерів.

«З більшістю з вас Укренерго має давні взаємовідносини та гарну історію співпраці. Разом нам вдається ефективно реалізовувати різноманітні проекти з розвитку ОЕС України, реформування нашої компанії, євроінтеграційні ініціативи. Зокрема й ті, що викликають супротив у деяких колах. В усіх випадках ми неухильно дотримуємось українського законодавства та жорстких стандартів міжнародних донорів та організацій. Так було, є і буде надалі», – наголосив Всеволод Ковальчук.

Сторони виразили сподівання, що нинішні події навколо Укренерго отримають належну оцінку і ніяким чином не вплинуть на плідну співпрацю, зокрема, не стануть перешкодою для об’єднання ОЕС України з ENTSO-E, для реалізації стратегічних планів розвитку та реформування Укренерго у європейському руслі.

«Останнім часом саме завдяки вашій підтримці ми досягли суттєвого прогресу у багатьох питаннях, що не вирішувались роками. Моя мета – перетворити Укренерго на прозору, прогнозовану та зрозумілу всім європейську компанію – незмінна, обраний нами шлях незворотній. Я не дозволю повернути в Укренерго «старі часи». Вірю в успіх нашої спільної справи», – підкреслив В. Ковальчук.

Укренерго

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні
Слідами енергетичних новин