Запорізька ТЕС

Кілька міст у Запорізькій області залишилися без світла

У Запорізькій області кілька міст залишилися без електропостачання через аварію на Запорізькій ТЕС, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на міського голову Енергодара Дмитра Орлова.

«Сьогодні близько 19:27 весь Енергодар, а також сусідні населені пункти, зокрема і місто Дніпрорудне, залишилися без електропостачання. За попередньою інформацією, до цього призвела аварія на ЗаТЕС ДТЕК. Всі блоки теплової станції раптово сіли на «нуль», – заявив Орлов.

Міський голова також наголосив, що у штатному режимі працює і Запорізька АЕС – про це повідомив начальник зміни АЕС.

За інформацією Міненерго на Запорізькій тепловій електростанції відключилися блоки 2,3,4 (сумарною потужністю 725 МВт) дією технологічних захистів після відключення повітряної лінії 150 кВ та блока автотрансформаторів внаслідок короткого замикання в мережі.

 Причину короткого замикання та роботи електричних захистів буде встановлено після роботи комісії з розслідування.

При цьому були знеструмлені споживачі Запоріжжяобленерго з сумарним навантаженням 24 МВт (побут).

О 20-30 усіх споживачів було заживлено.

Крім того, о  21-20 включенням автотрансформатора №1 підвищена надійність живлення споживачів Запоріжжяобленерго та власних потреб блоків 2, 3, 4 Запорізької теплової електростанції.

О 21:26 розпочали пускові операції щодо включення блоків Запорізької теплової електростанції у мережу.

Довідково
Запорізька ТЕС входить до складу АТ «ДТЕК Дніпроенерго» і розташована за 140 кілометрів на південь від Запоріжжя і за три кілометри від Енергодара.

Може зацікавити

ОЕС України
Еволюція у всій своїй нещадності та красі