Впровадження нового ринку електроенергетики Reality Show?

Я сьогодні присутній на п’ятій конференції. Мені здалося, що процес впровадження нового ринку електроенергетики ми перетворили в reality show «Дом-2». Але залишається інтрига: буде ринок з 1 липня 2019 року або ні? Чи готові або не готові учасники ринку до впровадження? Як Президент відреагує? Преса з кожним днем ​​все більше і більше буде писати про це ...

Друзі, потрібно все це припиняти, це шоу потрібно припиняти! В когось є чітка ясність, що відбувається на ринку? Ні!

От скажіть мені, якщо пам'ятає, хто був ініціатором цього Закону? Я не був його прихильником з самого початку. Я говорив всім: депутатам, учасникам ринку: «Не поспішайте!».

Що сьогодні сталося? Депутати прийняли Закон. Він дуже хороший. Алгоритм взаємин в енергосекторі – ідеальний, який напрацьований європейськими та американськими енергетиками. Але українські реалії такі, що ми вирішили цей мерседес будувати на конвеєрі харківського тракторного заводу. Коли потрібно було консолідуватися і почати роботу щодо його впровадження, учасники ринку виглядали як партизанські загони, які один одного звинувачували… Ніхто тоді не думав, що настане 1 липня 2019 року. Але ми ж прогнозували, що будуть вибори Президента? Ми прогнозували, що Уряд може піти у відставку? Ми прогнозували, що парламент може бути розпущений? Ні - ми абстрагувалися!

Сьогодні ми прийшли до точки – залишився місяць. Виходу немає. Потрібно зрозуміти, що потрібно зробити! Перш за все, не можна «закошмарити» СПОЖИВАЧА (фізичних і юридичних осіб)! Споживач сьогодні не знає, що відбувається на енергоринку, не знають глави облдержадміністрацій! Крім 5 осіб в країні ніхто не знає, що вводиться такий масштабний ринок!

Що потрібно зробити? Коли є такі критичні ситуації в економіці, є проекти, які потрібно терміново впроваджувати в дуже складних умовах, необхідно мати МЕРЕЖЕВИЙ ГРАФІК. Ми сьогодні повинні оголосити, що не ходимо з вами ні на які конференції, круглі столи, а в день робимо по дві наради (вранці та ввечері), визначаємо критичні точки і шляхи, що необхідно зробити аж до годин, до хвилин. Оголошуємо, що потрібно, наприклад, підготувати три постанови Кабміну і оголошуємо про те, що прийняття цих постанов критично важливо і що якщо їх не візьмуть, тоді це загрожує небезпекою для електроенергетичного сектора.

За підсумками дискусії в European Business Association: «Реформа ринку електричної енергії»

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень