Енергетики України заради надійності енергопостачання переходять на ізольований режим роботи

Енергетики України заради надійності енергопостачання переходять на ізольований режим роботи

У період карантину, а також інших заходів, які зараз діють в Україні з метою протидії розповсюдженню вірусу COVID19, надзвичайно важливо забезпечити надійність роботи енергетичної системи України.

Не секрет, що електрична енергія у сучасному світі є продуктом першої необхідності, таким самим, як вода чи хліб. Тому для цього необхідно, щоб усі стратегічні енергетичні об’єкти країни працювали стабільно. Особливо це стосується теплових електростанцій (ТЕС), оскільки вони виконують дуже важливу для енергетичної системи роль – служать маневровими потужностями для згладжування небалансу споживання та виробництва електроенергії.

Всеукраїнська Енергетична Асамблея вітає ініціативу українських енергетиків, які на період карантину добровільно перейшли на ізольований режим роботи, щоб у кожного з нас в домівках було світло й тепло, а також щоб забезпечити лікарні безперебійним електропостачанням.

Генеруючі компанії з цією метою застосовують успішний досвід Китаю з ізоляції персоналу стратегічних підприємств на період карантину, що, безумовно, знизить ризики поширення інфекції в регіонах, а також забезпечить стабільність їх роботи.

Атомні та гідроелектростанції, оператор системи передачі НЕК «Укренерго», оператори системи розподілу, підприємства вуглевидобувної галузі, а також підприємства групи НАК «Нафтогаз України» перевели частину свого персоналу на дистанційний режим роботи, а для решти співробітників, які безпосередньо забезпечують безперервність технологічного циклу, створені умови для роботи, які жорстко відповідають рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України щодо мінімізації ризиків поширення коронавірусу.

Українські енергетики традиційно демонструють свій професіоналізм та відповідальність перед кожним, кому в цей непростий час необхідні світло та тепло.

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»