Імпорт електроенергії

Перший крок нового Уряду в енергетичній сфері: з 1 квітня вводиться спеціальне мито на імпорт із РФ електроенергії та вугілля

Як повідомляють ЗМІ, Україна з 1 квітня 2020 року введе спеціальне мито в розмірі 65 % на імпорт з Російської Федерації електричної енергії і вугілля всіх типів за винятком антрацитового і коксівного.

Всеукраїнська Енергетична Асамблея закликає не зупинятися на цьому та заборонити імпорт електроенергії не лише з РФ, а також з Білорусі. Адже відчутні для української енергетичної системи обсяги імпорту з цих країн завдають суттєвої шкоди українським виробникам електричної енергії, загрожують енергетичній безпеці країни та негативно впливають на подальший розвиток вітчизняної енергетики, яку чекає надзвичайно складний рік.

Як повідомляють ЗМІ, Україна з 1 квітня 2020 року введе спеціальне мито в розмірі 65 % на імпорт з Російської Федерації електричної енергії і вугілля всіх типів за винятком антрацитового і коксівного.

За пропозицією Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка 18 березня ц.р. на засіданні Уряду був прийнятий відповідний документ про внесення змін до постанови КМУ №624 від 17 липня 2019 роки.

Таким чином, новий міністр зробив невеличкий крок для порятунку енергетичної галузі України в той час, коли попередній уряд не звертав на проблеми енергетики жодної уваги, а чинні регулятор та системний оператор, імітуючи бурхливу діяльність, продовжують підштовхувати її до прірви.

Разом з цим, Всеукраїнська Енергетична Асамблея закликає не зупинятися на цьому та заборонити імпорт електроенергії не лише з РФ, а також з Білорусі.

Адже відчутні для української енергетичної системи обсяги імпорту з цих країн завдають суттєвої шкоди українським виробникам електричної енергії, загрожують енергетичній безпеці країни та негативно впливають на подальший розвиток вітчизняної енергетики, яку чекає надзвичайно складний рік.

Лише 17 березня з РФ та Білорусі імпортовано 0,6 млн кВт годин електроенергії. З початку року було імпортовано 201 млн кВт годин, ці поставки коштували нашій країні понад 257 млн грн, а з 1 липня 2019 року Україна сплатила за імпорт 1,95 млрд грн. А це ті кошти, які б могли працювати на економіку України, зокрема, на розвиток її енергетики.

Українські енергетики чекають від уряду рішучих дій щодо реформування енергетичної галузі та забезпечення стабільної роботи енергетичної системи України.

За темою:

Всеукраїнська Енергетична Асамблея заявляє про необхідність якнайшвидшого врегулювання ситуації у вугільній галузі

Вимога Президента зупинити з 1 березня імпорт з Росії та Білорусі проігнорована

Потрібно максимально завантажити наші ТЕС своїм вугіллям. І припинити імпорт електроенергії з РФ та Білорусі

Щодо загрозливої ситуації на ринку електричної енергії

Транскордонні перетоки електроенергії у лютому 2020 року

Може зацікавити

Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень
Імпорт електроенергії