Заява Укргідроенерго

Щодо заяви Укрінтеренерго від 25.11.15

25.11.2015 ДПЗД "Укрінтеренерго" звернулось до ЗМІ на своєму сайті з проханням користуватися виключно інформацією отриманою з офіційних джерел, а також наголосило, що компанія є відкритою в питаннях доступності інформації.

Всеукраїнська Енергетична Асамблея підтримує наміри ДПЗД «Укрінтеренерго» будувати свою роботу на принципах прозорості та відкритості до суспільства, як це й належить справжній європейській компанії.

Як один з вагомих кроків досягнення цієї мети, пропонуємо компанії публікувати на сайті повну фінансову звітність, як це рекомендовано наказом Мінекономрозвитку України N116 від 11.02.2015 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо забезпечення прозорості діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки», та як це роблять державні компанії, наприклад НАЕК «Енергоатом», ПАТ «Центренерго».

Крім того, такі ж звіти опубліковані компаніями-учасниками енергоринку інших форм власності, зокрема ПАТ «Донбасенерго», ПАТ «ДТЕК Енерго».

Додатково у примітках до фінансової звітності ДПЗД «Укрінтеренерго» було б доцільно давати пояснення діяльності щодо фінансових результатів з питань імпорту електроенергії та постачання електроенергії для потреб Криму.

Може зацікавити

Перехресне субсидіювання на ринку електроенергії
Каховська ГЕС