В Україну прибуло ще два судна з вугіллям із США та Колумбії

ДТЕКДТЕК Енерго зустрічає одразу два судна класу «Панамакс» з імпортним вугіллям. Перше судно із 55 тис. т вугілля, походженням з Колумбії, причалило в порт «ТІС» 16 грудня о 13.30. Друге, із 76 тис. т палива із США, буде швартуватися в порту «Южний» вночі. Нові партії палива найближчим часом поповнять запаси на складах ТЕС компанії.

«ДТЕК Енерго продовжує активно забезпечувати вугіллям енергосистему України. На додачу до двох «Панамаксів» з імпортним вугіллям, які вже прибули і майже повністю відвантажені на українські ТЕС, ми зустрічаємо ще два судна з паливом із США та Колумбії. Загальний обсяг нових суднових поставок – 131 тисяча тон. З іншої сторони ми дбаємо про власний видобуток. На деяких наших шахтах вже на початку грудня достроково виконали річний план видобутку вугілля та продовжуємо максимально його нарощувати. Україна буде зі світлом і теплом!», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Наразі ДТЕК Енерго домовився про імпорт в Україну 8 суднових партій з вугіллям із США та Колумбії, загальним обсягом майже 545 тис. т. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС «Центренерго», прибуло в Україну 20 листопада. Другий «Панамакс», для потреб ТЕС ДТЕК Енерго, прибув 5 грудня.

У листопаді компанія імпортувала 100 тис. т вугілля. За останні три місяці ДТЕК Енерго було імпортовано 455 тис. т палива. Для стабільного проходження опалювального сезону компанією на сьогодні законтрактовано понад 1 млн т імпортного палива. Також лише у листопаді на шахтах ДТЕК Енерго видобули майже 1,5 млн т вугілля марки «Г».

ДТЕК

Може зацікавити

Енергетичний терор