Україна серед 40 країн, що зобов’язалися відмовитись від вугілля

Україна серед 40 країн, що зобов’язалися відмовитись від вугілля

Країни-споживачі вугілля поступово припинятимуть використання вугілля для виробництва електроенергії. Багатші та більші країни зроблять це у 2030-х роках, а менші країни – у 2040-х.

Країни-підписанти зобов’язуються відмовитися від будівництва нових вугільних електростанцій та інвестування в цю галузь, повідомляє Українська правда з посиланням на The Guardian.

Мета «залишити вугілля в історії» була ключовим питанням для Великобританії як господаря саміту COP26, який має на меті поставити світ на шлях обмеження глобального опалення.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, використання вугілля є однією з найбільших причин викидів парникових газів, а використання палива, що забруднює довкілля, відновилося після тимчасового зниження викидів, викликаного минулорічними карантинами.

Довідково
COP26 (COP – Conference of the Parties) триває з 31 жовтня по 12 листопада в шотландському місті Глазго. Два тижні 120 світових лідерів обговорюватимуть глобальне потепління і дії для боротьби з ним.
Вперше Кліматична конференція ООН офіційно пройшла у 1995 році на виконання Конвенції ООН щодо змін клімату. Відтоді представники країн та залучених організацій з усього світу зустрічаються щороку, аби обговорити кроки для протидії глобального потепління: як майбутні, так і виконані.
У 2015 році учасники підписали відому Паризьку угоду, що декларує цілі країн на шляху до кліматичної нейтральності. Україна була однією зі сторін, що взяла на себе зобов’язання, і нещодавно оприлюднила свій оновлений внесок до угоди.

Може зацікавити

ОЕС України
Еволюція у всій своїй нещадності та красі