ЄБРР придбає «зелені» облігації НЕК «Укренерго» на суму 75 млн доларів

НЕК «Укренерго»Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 мільйонів доларів США в єврооблігації, випущені Укренерго на загальну суму 825 мільйонів доларів у зв'язку з необхідністю вирішити платіжну кризу, що охопила сектор відновлюваної енергетики країни.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу банку.

НЕК «Укренерго» направить отримані кошти на погашення боргів перед виробниками електроенергії за «зеленим» тарифом.

За інформацією провідного директора ЄБРР по Східній Європі та Кавказу Маттео Патроне, український сектор відновлюваних джерел енергії досягнув 8,5 ГВт «чистої» потужності, створивши робочі місця і збільшивши податкові надходження по всій країні, при цьому залучив понад 11 мільярдів євро внутрішніх та іноземних інвестицій. Однак, Україні необхідно більше потужностей з відновлюваних джерел енергії для досягнення цілей декарбонізації.

У жовтні Кабінет міністрів надав НЕК «Укренерго» – оператору ОЕС України – державні гарантії для забезпечення виконання боргових зобов'язань за «зеленим» тарифом на суму 22,8 млрд гривень.

Це дозволило Укренерго залучити кредит шляхом випуску та розміщення облігацій на міжнародних фондових ринках з метою підтримки його ліквідності та стійкості роботи.

2 листопада 2021 року Укренерго розмістило 5-річні «зелені» єврооблігації під 6,875 %.

За даними ДП «Гарантований покупець», на 25 жовтня заборгованість Укренерго перед компанією за 2021 рік склала 14,9 млрд грн. Заборгованість за 2020 рік - 11,6 млрд грн.

 

За темою:

Укренерго отримало державні гарантії для випуску облігацій для погашення боргів за «зеленим» тарифом

Може зацікавити

Енергосистема вчора і сьогодні
Слідами енергетичних новин