ДТЕК завжди відстоюватиме європейський вибір України, ринкові і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх

ДТЕКЯк противник ручного, непрофесійного, адміністративного втручання в роботу енергоринку, ДТЕК завжди відстоював і відстоюватиме європейський вибір України, ринкові, прозорі і справедливі умови роботи для всіх гравців ринку, єдині правила для всіх.

У відповідь на дедалі частіші спроби звинуватити компанію ДТЕК у діях, спрямованих на односторонню зміну ринкових умов, компанія заявляє:

Системне адміністративне втручання в роботу ринку, що розпочалося у вересні 2019 року, негативно вплинуло на енергетичну галузь. Штучні обмеження виробників електроенергії, ручне регулювання і втручання в роботу енергоринку, відсутність реагування на маніпуляції, що системно спотворювали ринкову конкуренцію, - все це призвело до наймасштабнішої кризи в енергетиці за всю історію незалежної України.

Кризова ситуація на ринку електричної енергії дестабілізувала роботу всіх підприємств енергетичної галузі без винятку.

«Прагнення вивести українську енергетику з кризи – це не боротьба за кращі умови для окремих гравців ринку, це боротьба за європейське майбутнє Україну, її енергетичну безпеку та незалежність. У ДТЕК зібрана найкраща галузева експертиза в Україні, і компанія завжди відкрито транслювала свою позицію та бачення шляхів вирішення системних проблем галузі»,  - вважає генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК завжди був ініціатором відкритого діалогу всіх учасників ринку для пошуку виходу з системної кризи в галузі. Всі обвинувачення на адресу компанії є необґрунтованими та ініційовані противниками європейського курсу України, противниками справедливого ринку.

Офіційна позиція ДТЕК представлена для публічного доступу та обговорення на сайті компанії.

 

За темою:

ДТЕК Енерго виводить в простій шахти

ДТЕК Енерго про маніпуляції на ринку електричної енергії України

Проєкт європейського масштабу: ДТЕК ВДЕ запустив Покровську СЕС

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень