Про нові правила на ринку газу

Все про нові правила на ринку газу

Другий місяць поспіль в Україні діє роздрібний ринок газу для населення. Побутовий споживач вперше в історії опинився в умовах конкурентного ціноутворення. Але через свою необізнаність поки що мало українців скористалися головною перевагою – можливістю обирати постачальника з найнижчою ціною і/чи найкращим сервісом.

Змінивши постачальника, кмітливий господар, який опалює середньостатистичну домівку газом, може зекономити кругленьку суму – 2-3 тисячі гривень за опалювальний сезон. З наближенням зими попит на газ, а з ним і ціна вже поповзли вгору. І хоча дефіциту палива взимку не буде, бо в підземних сховищах вже накопичено рекордні запаси (майже 26 млрд кубометрів), цінові коливання – неминучі. Тому доцільно якомога раніше подбати про паливо на зиму – постачальні компанії навперебій пропонують різноманітні акції, тарифи і на опалювальний сезон, і на рік наперед.

Що має знати пересічний споживач? Для кого відкрили ринок газу? Що споживач може робити на ринку газу? За яким принципом треба обирати постачальника? З кого обирати? Де шукати інформацію про постачальників і ціни? Як змінити постачальника?

Відповіді на ці питання знайшла Наталка Прудка, «Главком»

Може зацікавити

Чому на зиму краще виїхати з міста