Зміни до Правил постачання природного газу та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам

НКРЕКП5 березня 2021 року НКРЕКП оприлюднила проєкт постанови «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП».

Прийняття вищезазначеного Проєкту постанови надає можливість побутовим споживачам споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти у період з 01 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

При цьому, усі постачальники природного газу, які матимуть намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам, будуть зобов’язані у термін до 25 квітня довести до відома побутовим споживачам ціну на природний газ, яка буде діяти протягом року, та опублікувати її на своїх вебсайтах. Водночас постачальники природного газу матимуть можливість пропонувати інші пропозиції для споживання побутовим споживачам, що підвищить можливості для розвитку конкуренції на роздрібному ринку природного газу. Вищезазначені зміни сприятимуть захисту прав побутових споживачів в частині стабілізації цін на природний газ в умовах відкриття ринку природного газу та розвитку конкуренції на ньому.

НКРЕКП запрошує зацікавлені органи державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об’єднання та інших заінтересованих осіб взяти участь в обговоренні цього проекту рішення та надати можливі зауваження і пропозиції до нього.

Може зацікавити

Умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електричної енергії
Порядок розподілу електроенергії для споживачів