Узгодження позицій щодо розбудови Хмельницької АЕС

МіненерговугілляУзгоджувальна нарада проведена у Міненерговугілля за участю представників Міністерства фінансів України, Міністерства екології і природних ресурсів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах  енергетики та комунальних послуг, Міністерства регіонального розвитку і житлово-комунальних послуг та ДП «НАЕК «Енергоатом» відповідно до пункту 6 § 33 Регламенту Кабінету Міністрів України.

Проект Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції»   розроблено на виконання пункту 35 Плану заходів з реалізації етапу «Реформування енергетичного сектору (до 2020 року)» Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність», відповідно до вимог Закону України «Про порядок прийняття рішень про розміщення, проектування, будівництво ядерних установок і об’єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, які мають загальнодержавне значення».

Під час наради відзначено, що прийняття Закону дозволить забезпечити збільшення виробництва електроенергії до 16 226 млн. кВт·год/рік, відпуску –15 415 млн кВт·год/рік, енергетичну безпеку та стабільність економічної ситуації країни. Також добудова енергоблоків забезпечить баланс виробництва електроенергії та стійкості енергетичної системи країни. Важливе значення має також вплив проекту на тариф для споживачів на прийнятному для економіки країни рівні, а також на соціально-економічний розвиток регіону, на території якого розташована Хмельницька АЕС.

Також наголошено, що з 11 по 21 лютого 2019 року будуть проведені громадські слухання, згідно із Законом України «Про оцінку впливу на довкілля»,  у дев’яти обласних центрах України.

Довідково
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.07.2018 № 579 схвалене скориговане техніко-економічне обґрунтування будівництва енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької АЕС.

Міненерговугілля

Може зацікавити