Уряд змінив формулу розрахунку покриття собівартості електроенергії Енергоатома

Кабінет Міністрів УкраїниУ формулі розрахунку ціни атомної електроенергії для покриття собівартості, що забезпечуватиме беззбиткову діяльність «Енергоатома», буде використовуватись не повна, а виробнича собівартість.

Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів, внісши зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії (затвердженого постановою Уряду від 5 червня 2019 року № 483).

«Зміна стосується пункту 9. З метою більш коректного розрахунку показника собівартості пропонується у формулі визначення ціни покриття собівартості використовувати не повну, а виробничу собівартість. Таким чином, для визначення ціни собівартості виключаються види діяльності НАЕК «Енергоатом», які не стосуються функціонування ПСО. Зокрема, діяльність Ташлицької ГАЕС, Олександрівської ГЕС та теплопостачання міст-супутників», – зазначив заступник Міністра енергетики Юрій Бойко.

Нагадаємо, «Енергоатом» виступив з ініціативою продажу половини своєї електроенергії за 1 коп/кВт*год для задоволення потреб побутових споживачів. Уряд погодився з такою ініціативою, закріпивши її відповідним рішенням, а також встановив гарантії для беззбиткової діяльності компанії.

Урядовий портал

За темою:

Уряд удосконалив механізм ПСО

Для мінімізації тарифу на передачу необхідно змінити чинний механізм ПСО

Всеукраїнська Енергетична Асамблея: Останні зміни ПСО відкривають доступ промисловості до атомної електроенергії

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»