Андрій Коболєв: облгази заборгували Нафтогазу 2 млрд доларів

Андрій КоболєвОблгази заборгували державному Нафтогазу близько 2 млрд доларів. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив Андрій Коболєв, голова НАК «Нафтогаз України».

«Облгази сумарно винні Нафтогазу приблизно 2 млрд доларів. Ця цифра дуже добре кореспондується з тією цифрою, яку зараз намагається отримати переговорна команда від МВФ. Якби пан Фірташ розрахувався з Нафтогазом, то частину з цих 2 млрд ми заплатили б до бюджету. Може, і МВФ не потрібен був би?» – сказав Коболєв (інерв'ю записувалося до заяви МВФ про підготовку нової кредитної програми з Україною на 3,9 млрд дол.).

Дмитро Фірташ контролює близько 75% облгазів, додав Коболєв.

«Обсяг зафіксовано, борг доведено. Звичайно, борг визнаний з обох сторін. Просто не розраховуються. Ми судимося з ними, але перспективи в судах немає, оскільки вони нічим значущим не володіють», - пояснив голова Нафтогазу.

Андрій Коболєв закликав уряд терміново вживати заходів, інакше «вся ця піраміда може впасти». Він також розповів, що намагався домовитися з топ-менеджером Фірташа, але безрезультатно. «У цих людей діяльність орієнтована не на бізнес, а на схеми 90-х», - сказав голова правління Нафтогазу.

Може зацікавити