Міністр енергетики Герман Галущенко на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» 25 серпня 2021

Шахтарі мають отримувати зарплату стабільно, а не від свята до свята

Праця гірників має бути адекватно оцінена, для чого Міненерго спільно з народними депутатами вже готують відповідні рішення. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко під час свого візиту на шахту «Степова» ДП «Львіввугілля» 25 серпня.

Міністр енергетики Герман Галущенко та профільний заступник міністра Олексій Кураков привітали гірників з прийдешнім професійним святом – Днем шахтаря. Також міністр спустився в забій, щоб на власні очі ознайомитись із процесом видобутку вугілля.

«Я особисто переконався, що це важка і непересічна професія. Така праця має адекватно оцінюватись державою. Ми будемо робити все можливе, щоб закрити питання із заробітної плати, і вже досягли певних рішень. Бюджет на наступний рік має враховувати реальні потреби вуглевидобувної галузі, щоб гірники отримували зарплату систематично, а не від свята до свята» - зазначив Герман Галущенко.

Міненерго тісно взаємодіє з народними депутатами для вирішення проблем вугільної галузі.

«Я радий, що є потужна команда депутатів, які опікуються питаннями шахтарів. У нас дуже конструктивна постійна взаємодія. Нам багато потрібно зробити  цього року, і приймаючи відповідні зміни до Державного бюджету-2021, і закладаючи кошти, необхідні для вугледобувної галузі, у Держбюджет на наступний рік» - наголосив міністр енергетики.

Зокрема, вже на найближчих засіданнях Верховної Ради має бути розглянуто питання щодо виділення додаткових коштів на зарплати гірників у поточному році. Крім того, Міненерго зробило розрахунки необхідної суми коштів для вугільної галузі на наступний рік і надало документи на погодження до Мінфіну. За словами міністра, від стабільної роботи вугільної галузі і наявності планових запасів вугілля залежить стале проходження опалювального сезону.

«Достатні запаси вугілля необхідні для стабільної роботи теплової генерації, яка покриває пікові навантаження. Це особливо важливо з огляду на те, що наступного року наша енергосистема має пройти два тестові періоди в автономному режимі роботи» - наголосив Герман Галущенко. 

Урядовий портал

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів