Зміни до Правил постачання природного газу

НКРЕКПНКРЕКП оприлюднила проект постанови «Про внесення змін до Правил постачання природного газу», що має ознаки регуляторного акта.

Метою прийняття Проекту постанови є удосконалення положень Правил постачання, у частині посилення захисту прав споживачів та зменшення фінансове навантаження на споживачів природного газу, постачання яким здійснюється у рамках виконання спеціальних обов’язків, покладених Кабінетом Міністрів України на суб’єктів ринку природного газу на підставі статті 11 Закону України «Про ринок природного газу» шляхом врегулювання питання щодо здійснення постачальниками природного газу зі спеціальними обов’язками нарахування збитків споживачам у разі перевищення ними планового об'єму (обсягу) природного газу або меншого споживання підтверджених обсягів природного газу, що негативно впливає на фінансовий стан споживачів.

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, слід надсилати у письмовому та електронному вигляді у форматах doc, docx за формою згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30 червня 2017 року № 866, на адресу: Національна  комісія,  що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Проект постанови разом з аналізом його впливу та порівняльною таблицею оприлюднені шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП

Проект постанови

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 02 вересня 2019 року у письмовому та електронному вигляді.

Може зацікавити

Умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електричної енергії