Володимир Кудрицький

Щодо енергопостачання Одеси

В Одеській області 4 лютого сталася технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженій внаслідок російських атак.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Уряду доручив утворити цілодобовий урядовий штаб на чолі з Міністром енергетики, за участі в. о. Міністра внутрішніх справ, голів ДСНС та ОВА, керівника Укренерго, представників Мінінфраструктури та інших міністерств і відомств з метою ліквідації наслідків аварії.

«В Одесі та прилеглих районах застосовані аварійні відключення. Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення — зокрема критичної інфраструктури — неможливо. Зараз основна мета — заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання», — наголосив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є в наявності у Міністерства енергетики. Також у місто має бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана партнерами зі США. Глава Уряду також дав завдання МЗС звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій.

Денис Шмигаль наголосив, що в Одесі мають цілодобово працювати всі Пункти незламності. Задля координації роботи у місто вирушили Міністр енергетики та керівник «Укренерго».

P.S. В Одесі вдалось під’єднати критичну інфраструктуру міста до енергопостачання, повідомив на брифінгу в медіацентр Одеси голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Зараз заживлена критична інфраструктура міста, зокрема системи водопостачання, водовідведення, теплозабезпечення», – зазначив Володимир Кудрицький.

Він також додав, що разом з операторами «ДТЕК Одеські електромережі», Міненерго, іншими службами відпрацьовується можливість підключення критичної інфраструктури до автономних джерел. Це дозволить звільнити потужність, яку зможуть передати споживачам в місті й області.

Може зацікавити