Плата за приєднання до системи передачі та системи розподілу в 2021 році

Плата за приєднання до системи передачі та системи розподілу в 2021 році

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, постановою від 23.12.2020 № 2700 затвердила ставки плати за стандартне приєднання на 2021 рік для операторів систем розподілу.

ОСР відповідно до Постанови мають протягом трьох робочих днів з дня набрання чинності цією постановою оприлюднити на власних офіційних вебсайтах величини ставок плати за стандартне приєднання.

Постановою № 2701 затверджено ставки плати за нестандартне приєднання потужності та ставки плати за лінійну частину приєднання.

ОСР мають оприлюднити величини ставок плати за нестандартне приєднання потужності та ставки плати за лінійну частину приєднання на 2021 рік; величини коефіцієнтів завантаження трансформаторних підстанцій основної мережі напругою 35-110(154) кВ оператора системи розподілу (для кожної територіальної одиниці оператора системи розподілу), розрахованих згідно з Методикою (порядком) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу, затвердженою постановою НКРЕКП від 18 грудня 2018 року № 1965, та використаних при розрахунку ставок плати за нестандартне приєднання потужності на 2021 рік.

Прийняття ставок плати за стандартне приєднання на 2021 рік, ставок плати за нестандартне приєднання потужності та ставок плати за лінійну частину приєднання на 2021 рік:

  •  сприяє забезпеченню можливості визначення вартості послуги з приєднання на етапі планування створення бізнесу;
  •  забезпечить рівноправний доступ до електричних мереж;
  •  посилить позиції України в рейтингу сприятливості ділового середовища Світового Банку «Doing Business», що дозволить залучити додаткові інвестиції в економіку нашої держави.

Ставки плати за стандартне приєднання

Ставки плати за нестандартне приєднання

За темою:

НКРЕКП встановила тарифи для ОСР на 2021 рік

НКРЕКП встановила тарифи для ПУП на 2021 рік

Може зацікавити

Чистий фінансовий результат в динаміці, як маркер «всього»
Про імпорт, експорт та до чого тут графіки погодинних вимкнень