НКРЕКП про перехід обленерго на нові тарифи

НКРЕКПУкраїнські обленерго для впровадження стимулюючого регулювання (RAB-регулювання) повинні пройти тривалий процес громадських обговорень, а також – розгляд в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). З цієї причини глава НКРЕКП Дмитро Вовк вважає, що жодне обленерго не перейде на RAB-регулювання з 1 квітня 2018 року.

«З урахуванням термінів відкритих обговорень, думаю, жодне обленерго не буде переведено на RAB-регулювання з 1 квітня. Обговорення мають пройти на рівні регіону, їх результати повинні бути опрацьовані комісією, схвалені для обговорення на рівні комісії», – сказав Дмитро Вовк.

Глава регулятора нагадав про особливості підготовки до переходу. Зокрема, обленерго публікує обґрунтування необхідності встановлення нових тарифів і дані щодо інвестпрограми. Потім громадськість може протягом 14-20 днів висувати свої зауваження і пропозиції.

Потім обленерго проводить відкрите обговорення (слухання) із залученням місцевих органів влади. Результати засідання подаються в НКРЕКП і розглядаються протягом 10 днів.

Якщо комісія схвалить, проект рішення про перехід на а RAB-регулювання оприлюднюється на сайті НКРЕКП. Проводиться відкрите обговорення на рівні НКРЕКП, і приймається остаточне рішення. Таким чином, від оприлюднення проекту рішення на сайті НКРЕКП до фінального рішення комісії проходить не менше 20 днів.

Finance.ua

Може зацікавити

Умови для будівництва нової маневреної генерації та установок зберігання електричної енергії
Порядок розподілу електроенергії для споживачів