ВДЕ

Трифанівська сонячна електростанція розпочала роботу

Операційна компанія ДТЕК ВДЕ ввела в експлуатацію Трифанівську сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 10 МВт в Херсонській області. Станцію підключено до Об’єднаної енергетичної системи України, вона генерує «зелену» електроенергію.

Будівельні роботи на Трифанівській сонячній електростанції розпочалися в березні і завершилися в другій половині липня 2017 року. На СЕС встановлено 37 тисяч сонячних панелей виробництва JA Solar та інвертори компанії АВВ. З 1 серпня станція виробляє електричну енергію та відпускає її в енергосистему України.

Щорічно сонячна електростанція генеруватиме 11-12 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії. Цього достатньо для енергозабезпечення 15 навколишніх селищ. Завдяки роботі Трифанівської СЕС економія викидів СО2 в атмосферу становитиме близько 12 тисяч тон на рік за рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації.

«Трифанівська СЕС – перший проект ДТЕК ВДЕ в сонячній енергетиці. Його підсумки ляжуть в основу стратегії розвитку компанії в цьому сегменті. Для нас було важливо отримати результати саме цього року, - прокоментувала директор бізнесу відновлювальної енергетики ДТЕК Вікторія Сиромятова. – Станцію побудували в рекордні терміни переважно завдяки сприянню керівництва області і району, державної архітектурно-будівельної інспекції та інших служб. Можна з упевненістю говорити, що в Херсонській області створені сприятливі умови для інвесторів».

ДТЕК

Може зацікавити

Децентралізована генерація в Україні: потреби та реальні можливості
GreenExpo 2024