ТЕЦ-4

НКРЕКП прийняла інвестпрограму з модернізації Дарницької ТЕЦ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила інвестиційну програму на 2017 рік ТОВ «Євро-Реконструкція» з модернізації обладнання на Дарницької теплоелектроцентралі (ТЕЦ), що буде сприяти вирішенню екологічних проблем, викликаних роботою об’єкта.

В рамках інвестиційної програми планується придбати обладнання, розробити технічну документацію і пройти комплексну державну експертизу щодо отримання дозволу на встановлення електрофільтра на котлоагрегаті № 6, а також розробити робочий проект реконструкції системи шлаковідводу котлоагрегатів №№ 5-9.

Вже в травні наступного року за планом електрофільтр буде встановлений. У перспективі ТОВ «Євро-Реконструкція», яке є власником Дарницької ТЕЦ, планує побудувати закритий склад сухої золи та почати рекультивацію золошлаковідвалу, більш відомого серед місцевих мешканців як озеро «Гарячка». Оснащення ТЕЦ системою відведення шлаків вирішить питання шкідливих викидів в атмосферу.

«Модернізація обладнання ТЕЦ є лише частиною того плану дій, який дозволить ліквідувати негативні екологічні наслідки функціонування теплоелектроцентралі. Виконання цих робіт буде здійснюватися за рахунок збільшення суми інвестиційної програми ТОВ «Євро-Реконструкція», і не призведе до збільшення тарифу на електроенергію для киян», - зазначив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелєєв.

Наприкінці червня енергопостачальна компанія «Євро-Реконструкції», яка експлуатує столичну Дарницьку ТЕЦ, оголосила тендер на реконструкцію системи газоочисних установок на станції, а саме будівництво установки очищення димових газів котлоагрегату №6 від пилу. Очікувана вартість проведення робіт 110,9 мільйона гривень.

Може зацікавити

Порядок розподілу електроенергії для споживачів