У 2017 році приріст сонячних потужностей у Європі склав 8,61 ГВт

У 2017 році приріст сонячних потужностей у Європі склав 8,61 ГВт

За оцінками Європейської асоціації сонячної енергетики Solarpower Europe, приріст потужності сонячних електростанцій в Європі склав в минулому році не менше 8,61 ГВт. Німеччина залишається номером два в Європі, але на цей раз не після Великобританії, а майже відразу за Туреччиною.

Нова встановлена потужність сонячних електростанцій в європейських країнах склала в минулому році не менше 8,61 ГВт. За оцінками Європейської асоціації сонячної енергетики Solarpower Europe, це означає зростання на 28% в порівнянні з 2016 роком. При цьому в 28 країнах-членах ЄС воно склало всього 6% і оцінюється на рівні 6,03 ГВт.

Найбільші темпи росту відзначаються у Туреччині. Ринок збільшився в 2017 році на 213% до 1,79 ГВт. За нею йде Німеччина, де загальна потужність зареєстрованих сонячних електростанцій склала у минулому році 1,75 ГВт. На частку Німеччини і Туреччини припадає 41% від загального обсягу приросту потужності в Європі.

Помітно знизився попит на сонячні електростанції в Сполученому Королівстві, де приріст потужності склав 912 МВт в минулому році. Великобританія займає третє місце, випереджаючи лише Францію з 887 МВт і Нідерланди з 853 МВт. Явне відновлення ринку можна побачити і в Іспанії. За даними Solarpower Europe, в країні зафіксовано зростання на 145%. Приріст потужності сонячних електростанцій виріс в 2017 році до 135 МВт.

Solar Power Europe розглядає таке зростання ринку сонячної енергетики як «хороші новини для переходу на поновлювані джерела енергії». «Тепер нам потрібні правильні політичні заходи, щоб гарантувати, що ЄС може повністю отримати вигоду з поновлюваних технологій», - сказав керуючий директор Джеймс Уотсон. Він знову закликав до скасування торговельних заходів для імпорту фотоелементів і сонячних батарей з Китаю. «Згідно з дослідженням, проведеним Генеральним директоратом ЄС з питань юстиції та споживчої політики, ми можемо досягти збільшення споживання сонячної електроенергії для власних потреб на 20-30%. Крім того, якщо збільшити план розширення поновлюваних джерел енергії в ЄС до 35% замість 27% сьогодні, то сонячна енергетика могла б створити не менше 300 000 нових робочих місць », - продовжив Уотсон. Solarpower Europe очікує, що в найближчі роки зростання значно посилиться, оскільки деякі держави-члени ЄС роблять ставку на сонячну енергетику, щоб виконати свої обов'язкові цілі щодо розширення використання поновлюваних джерел енергії, встановлені на 2020 рік.

ЭлектроВести

Може зацікавити