Обладнання для Южно-Української АЕС

Турбоатом відвантажив обладнання для Южно-Української АЕС

На початку вересня 2019 року АТ «Турбоатом» відвантажило 2 комплекти модернізованої трубної системи конденсатора КП-1650/1М турбіни парової ОК-12А для енергоблоку № 3 Южно-Української АЕС турбоустановки К-1000-60/3000.

У комплект поставки входять нові вузли конденсатора - теплообмінні труби, камери з полукришками та інші деталі. Модернізована трубна система на заміну старої буде вмонтована в існуючий корпус конденсатора на майданчику АЕС. Монтаж теплообмінних труб в умовах АЕС виконає персонал Турбоатома.

Нагадаємо, що модернізація та заміна обладнання на енергоблоці № 3 Южно-Української АЕС проводиться у рамках програми імпортозаміщення. Турбоатомом запропонована конструкція конденсаторів з модернізованою трубною системою із корозійностійких матеріалів, що є продовженням роботи підприємства у напрямку заміни основних конденсаторів парових турбін потужністю 1000 МВт на енергоблоках АЕС.

До складу кожної турбіни парової ОК-12А входить конденсатор типу КП-1650/1М з модернізованою трубною системою із корозійностійких матеріалів, який забезпечує виключення мідьвмісних сплавів з обладнання 2-го контуру турбоустановки; досягнення герметичності трубної системи конденсаторів; отримання поглибленого розрахункового тиску пари (вакууму) в конденсаторах при розрахункових температурах охолоджуючої води; скорочення термінів монтажу; встановлення конденсаторів на існуючий фундамент без зміни його характеристик і компонувальних рішень. Все це дозволяє забезпечити більш надійну, тривалу та безпечну роботу обладнання турбоустановки АЕС та покращення показників роботи АЕС.

Може зацікавити