Річне засідання Ради ВЕА

Річне засідання Ради ВЕА

Сьогодні проходить річне засідання Ради Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї. Представники-учасники Спілки: ПрАТ «Укргідроенерго», Енергоатом, ДТЕК, Донбасенерго, Енергоринок, Краматорськтеплоенерго, Маст-Іпра, Чорноморнафтагаз, УК Метрополія, Полтавський турбомеханічний завод, провели професійну трьохгодинну дискусію щодо реалій паливно-енергетичного комплексу в Україні, інерції галузі, запасу міцності, викликах, нагальній проблематиці балансування ринку, інвестиційного клімату.

Іван Плачков, голова Ради спілки, вказав, що ВЕА продовжуватиме формувати професійну громадську думку в галузі не через призму модних тенденцій, а глибокого розуміння галузі з акцентом на споживача. Головна проблематика розмови енергетика стосувалась питань дебіторсько-кредиторської заборгованості та механізму її урегулювання, логічної тарифної політики для споживачів, проблем галузі теплопостачання в Україні та доведення її до стану банкрутства, зміни структури постачання вугілля та енергобезпеки в цьому питанні, екологічних аспектах та кредитної політики в світлі модернізації галузі.
Голова Асамблеї відзначив наступну тенденцію в галузі: «Професійні галузеві спільноти сьогодні мають значно більшу вагу в галузі ніж діяльність центральних органів влади. Ця тенденція буде тільки посилюватися».

Іван Плачков отримав підтримку учасників Асамблеї щодо активізації спільної роботи в Електротехнічному комітеті щодо напрацювання СОУ в галузі.

Дискусія енергетиків стосувалася наявної проблематики впровадження нового ринку електроенергії, ризиків формування нової заборгованості, низької освіченості як учасників ринку, так і споживачів з правилами нового ринку. В Україні немає розуміння ринку енергетики, його мети, його потенціалу, ролі, цей тренд потрібно міняти в країні. Потрібна програма балансування ринку, ця величезна проблема стоїть на порядку денному вже сьогодні, а механізмів щодо її рішення немає. Піднімалось питання координації та формування технічної політики, яке сьогодні чомусь вважається не актуальним.

За темою:

Загальні збори членів Громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея»

Може зацікавити

Ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною до кінця опалювального сезону
Зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії