Перспективи розвитку урановидобувної галузі України

ДП «СхідГЗК»15 липня 2019 року на базі Новокостянтинівської шахти ДП «СхідГЗК» відбулася нарада щодо перспектив розвитку підприємств атомно-промислового комплексу України.

Перший-віце-прем’єр міністр України Степан Кубів, Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юлія Підкоморна, генеральний директор Директорату розвитку ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерговугілля Олександр Шуст, керівництво ДК «Ядерне паливо» та ДП «СхідГЗК» окреслили перспективи розвитку урановидобувної галузі України.

Учасники наради відзначили, що розвиток сировинної бази ядерної енергетики України стратегічно важливий для енергетичної безпеки України. У цьому контексті обговорили державний інвестиційний проект «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей», який був представлений генеральним директором ДП «СхідГЗК». Завдяки реалізації цього інвестиційного проекту можна збільшити обсяги видобутку та виробництва урану шахтою у понад два рази, до 700 тонн на рік, та створити понад 200 нових робочих місць.

У рамках ознайомлення з результатами реалізації зазначеного інвестиційного проекту відвідали об'єкти підземного комплексу на горизонті -300 м,  будівництво яких спрямоване на збільшення обсягів видобутку шахтою, ознайомилися з оснащенням підземних гірничих виробок, технологією видобутку уранової руди.

Під час робочої наради окреслено основні завдання та заслухано звіт про стан виконання графіка робіт з розвитку виробничих потужностей Новокостянтинівської шахти, зокрема зазначено, що ДП «СхідГЗК» виконує роботи згідно із затвердженим графіком.

Може зацікавити